Pebble Beach I  / This property's linearity allowed us to create a variety of outdoor experiences: intimate, restful nooks; quiet viewing "windows"; and inviting terraces for gatherings.  Similarly, the linear form led to a range of microclimates, from cool and breezy to warm and sunny.  The entry features a new arbor and fencing for privacy, along with lush planting to frame a favorite sculpture.  A private “jewel box” courtyard off the Master Suite contains plantings, boulders, and an Asian sculpture.  Terraces along the back of the house incorporate a sunny cutting garden, renovated swimming pool, outdoor fire pit, and covered seating area for casual entertaining.  The lower garden meanders towards the bluff with drought tolerant, low maintenance plants in a naturalistic, sweeping form.  Pathways weave through framing coastal views and leading to a simple bluff patio.  Re-planting along the bluff provided a valuable opportunity to convert non-native iceplant to coastal prairie landscape, a boon for native habitat.  Photo: Holly Lepere,  Lepere Studio
       
     
  Client : Private client  Location : Pebble Beach, CA  Dates : 2014-2016  Size : 1.4-acre lot  Interior Designer :  Nicholas Vincent Design   Contractor :  Stocker & Allaire   Landscape Contractor :    Photo: Holly Lepere,  Lepere Studio
       
     
 Photo: Holly Lepere,  Lepere Studio
       
     
 Photo: Holly Lepere,  Lepere Studio
       
     
 Photo: Holly Lepere,  Lepere Studio
       
     
4-2017-05-10_Hazen_7298_mod_sm.jpg
       
     
 Photo: Holly Lepere,  Lepere Studio
       
     
 Photo: Holly Lepere,  Lepere Studio
       
     
 Photo: Holly Lepere,  Lepere Studio
       
     
 Private courtyard perspective sketch
       
     
 Private courtyard concept sketches
       
     
 Private courtyard concept sketches
       
     
  Pebble Beach I  / This property's linearity allowed us to create a variety of outdoor experiences: intimate, restful nooks; quiet viewing "windows"; and inviting terraces for gatherings.  Similarly, the linear form led to a range of microclimates, from cool and breezy to warm and sunny.  The entry features a new arbor and fencing for privacy, along with lush planting to frame a favorite sculpture.  A private “jewel box” courtyard off the Master Suite contains plantings, boulders, and an Asian sculpture.  Terraces along the back of the house incorporate a sunny cutting garden, renovated swimming pool, outdoor fire pit, and covered seating area for casual entertaining.  The lower garden meanders towards the bluff with drought tolerant, low maintenance plants in a naturalistic, sweeping form.  Pathways weave through framing coastal views and leading to a simple bluff patio.  Re-planting along the bluff provided a valuable opportunity to convert non-native iceplant to coastal prairie landscape, a boon for native habitat.  Photo: Holly Lepere,  Lepere Studio
       
     

Pebble Beach I / This property's linearity allowed us to create a variety of outdoor experiences: intimate, restful nooks; quiet viewing "windows"; and inviting terraces for gatherings.  Similarly, the linear form led to a range of microclimates, from cool and breezy to warm and sunny.  The entry features a new arbor and fencing for privacy, along with lush planting to frame a favorite sculpture.  A private “jewel box” courtyard off the Master Suite contains plantings, boulders, and an Asian sculpture.  Terraces along the back of the house incorporate a sunny cutting garden, renovated swimming pool, outdoor fire pit, and covered seating area for casual entertaining.  The lower garden meanders towards the bluff with drought tolerant, low maintenance plants in a naturalistic, sweeping form.  Pathways weave through framing coastal views and leading to a simple bluff patio.  Re-planting along the bluff provided a valuable opportunity to convert non-native iceplant to coastal prairie landscape, a boon for native habitat.

Photo: Holly Lepere, Lepere Studio

  Client : Private client  Location : Pebble Beach, CA  Dates : 2014-2016  Size : 1.4-acre lot  Interior Designer :  Nicholas Vincent Design   Contractor :  Stocker & Allaire   Landscape Contractor :    Photo: Holly Lepere,  Lepere Studio
       
     

Client: Private client
Location: Pebble Beach, CA
Dates: 2014-2016
Size: 1.4-acre lot
Interior DesignerNicholas Vincent Design
ContractorStocker & Allaire
Landscape Contractor:  

Photo: Holly Lepere, Lepere Studio

 Photo: Holly Lepere,  Lepere Studio
       
     

Photo: Holly Lepere, Lepere Studio

 Photo: Holly Lepere,  Lepere Studio
       
     

Photo: Holly Lepere, Lepere Studio

 Photo: Holly Lepere,  Lepere Studio
       
     

Photo: Holly Lepere, Lepere Studio

4-2017-05-10_Hazen_7298_mod_sm.jpg
       
     
 Photo: Holly Lepere,  Lepere Studio
       
     

Photo: Holly Lepere, Lepere Studio

 Photo: Holly Lepere,  Lepere Studio
       
     

Photo: Holly Lepere, Lepere Studio

 Photo: Holly Lepere,  Lepere Studio
       
     

Photo: Holly Lepere, Lepere Studio

 Private courtyard perspective sketch
       
     

Private courtyard perspective sketch

 Private courtyard concept sketches
       
     

Private courtyard concept sketches

 Private courtyard concept sketches
       
     

Private courtyard concept sketches