Carmel Valley I  / Designed with Turnbull Griffin Haesloop Architects, this residential compound sits at the heart of the Santa Lucia Preserve's original land grant, ranch, and estate settlements. Forming a bridge between the oak woodland hillside above and the grassland below, this home site underscores its past as a weathered orchard with fruiting trees purposefully inserted into the landscape. Sustainability was a primary component of the project and was expressed through elements such as PISE walls built with soil excavated from the site and the selection of native and Mediterranean plants that minimize water use. From concept development to construction drawings and extending through ongoing review and additions, JLJA continues to work closely with the owners to create an inviting and enduring landscape that merges seamlessly with the surrounding preserve lands.
       
     
  Client : Private client  Location : Santa Lucia Preserve, Carmel Valley, CA  Dates : 2003-ongoing  Size : 15 acres  Architect :  Turnbull Griffin Haesloop Architects   General Contractor : Thomas Duteau  Stone Mason :  Chappell Masonry
       
     
3-2015-04-21_Kavner_0030.jpg
       
     
4-2015-04-21_Kavner_0195.jpg
       
     
7-2015-04-21_Kavner_0089.jpg
       
     
8-2015-04-21_Kavner_0215.jpg
       
     
9-2015-04-21_Kavner_0067.jpg
       
     
10-Kavner 20101116_20.jpg
       
     
11-2015-04-21_Kavner_0145_mod.jpg
       
     
5-Kavner Conceptual Landscape Plan 5_25_2011.jpg
       
     
  Carmel Valley I  / Designed with Turnbull Griffin Haesloop Architects, this residential compound sits at the heart of the Santa Lucia Preserve's original land grant, ranch, and estate settlements. Forming a bridge between the oak woodland hillside above and the grassland below, this home site underscores its past as a weathered orchard with fruiting trees purposefully inserted into the landscape. Sustainability was a primary component of the project and was expressed through elements such as PISE walls built with soil excavated from the site and the selection of native and Mediterranean plants that minimize water use. From concept development to construction drawings and extending through ongoing review and additions, JLJA continues to work closely with the owners to create an inviting and enduring landscape that merges seamlessly with the surrounding preserve lands.
       
     

Carmel Valley I / Designed with Turnbull Griffin Haesloop Architects, this residential compound sits at the heart of the Santa Lucia Preserve's original land grant, ranch, and estate settlements. Forming a bridge between the oak woodland hillside above and the grassland below, this home site underscores its past as a weathered orchard with fruiting trees purposefully inserted into the landscape. Sustainability was a primary component of the project and was expressed through elements such as PISE walls built with soil excavated from the site and the selection of native and Mediterranean plants that minimize water use. From concept development to construction drawings and extending through ongoing review and additions, JLJA continues to work closely with the owners to create an inviting and enduring landscape that merges seamlessly with the surrounding preserve lands.

  Client : Private client  Location : Santa Lucia Preserve, Carmel Valley, CA  Dates : 2003-ongoing  Size : 15 acres  Architect :  Turnbull Griffin Haesloop Architects   General Contractor : Thomas Duteau  Stone Mason :  Chappell Masonry
       
     

Client: Private client
Location: Santa Lucia Preserve, Carmel Valley, CA
Dates: 2003-ongoing
Size: 15 acres
ArchitectTurnbull Griffin Haesloop Architects
General Contractor: Thomas Duteau
Stone MasonChappell Masonry

3-2015-04-21_Kavner_0030.jpg
       
     
4-2015-04-21_Kavner_0195.jpg
       
     
7-2015-04-21_Kavner_0089.jpg
       
     
8-2015-04-21_Kavner_0215.jpg
       
     
9-2015-04-21_Kavner_0067.jpg
       
     
10-Kavner 20101116_20.jpg
       
     
11-2015-04-21_Kavner_0145_mod.jpg
       
     
5-Kavner Conceptual Landscape Plan 5_25_2011.jpg