Packard Foundation Taaffe House  / The result of ongoing consultation and a long-term working relationship begun approximately fifteen years ago, this project consists of updating and renovating the 40-plus-acre property and residential gardens in the scenic Los Altos Hills. Originally the Packard family home, the Taaffe House and surrounding gardens now serve as a conference center for corporate events and fund-raising benefits for the David & Lucile Packard Foundation. Reflecting the Foundation's commitment to sustainable design and resource conservation, JLJA has integrated a native and water conserving plant palette into the 1950s post-war-era landscape. Moreover, entryways, paths, landscape walls, and lighting have been thoughtfully scaled to complement the existing landscape and preserve the residential feel. JLJA conducts quarterly site visits to monitor maintenance and direct timely landscape updates and interventions.
       
     
  Client:   David & Lucile Packard Foundation   Location:  Los Altos Hills, CA  Dates:  2001-ongoing  Size:  38 acres  Landscape Maintenance:  Ragno Ross & Associates
       
     
4-2-Taaffe.5.2.02-10.jpg
       
     
5-Taaffe Heuchera.jpg
       
     
6-Taaffe 20110510_23.jpg
       
     
7-Orchard.jpg
       
     
  Packard Foundation Taaffe House  / The result of ongoing consultation and a long-term working relationship begun approximately fifteen years ago, this project consists of updating and renovating the 40-plus-acre property and residential gardens in the scenic Los Altos Hills. Originally the Packard family home, the Taaffe House and surrounding gardens now serve as a conference center for corporate events and fund-raising benefits for the David & Lucile Packard Foundation. Reflecting the Foundation's commitment to sustainable design and resource conservation, JLJA has integrated a native and water conserving plant palette into the 1950s post-war-era landscape. Moreover, entryways, paths, landscape walls, and lighting have been thoughtfully scaled to complement the existing landscape and preserve the residential feel. JLJA conducts quarterly site visits to monitor maintenance and direct timely landscape updates and interventions.
       
     

Packard Foundation Taaffe House / The result of ongoing consultation and a long-term working relationship begun approximately fifteen years ago, this project consists of updating and renovating the 40-plus-acre property and residential gardens in the scenic Los Altos Hills. Originally the Packard family home, the Taaffe House and surrounding gardens now serve as a conference center for corporate events and fund-raising benefits for the David & Lucile Packard Foundation. Reflecting the Foundation's commitment to sustainable design and resource conservation, JLJA has integrated a native and water conserving plant palette into the 1950s post-war-era landscape. Moreover, entryways, paths, landscape walls, and lighting have been thoughtfully scaled to complement the existing landscape and preserve the residential feel. JLJA conducts quarterly site visits to monitor maintenance and direct timely landscape updates and interventions.

  Client:   David & Lucile Packard Foundation   Location:  Los Altos Hills, CA  Dates:  2001-ongoing  Size:  38 acres  Landscape Maintenance:  Ragno Ross & Associates
       
     

Client: David & Lucile Packard Foundation
Location: Los Altos Hills, CA
Dates: 2001-ongoing
Size: 38 acres
Landscape Maintenance: Ragno Ross & Associates

4-2-Taaffe.5.2.02-10.jpg
       
     
5-Taaffe Heuchera.jpg
       
     
6-Taaffe 20110510_23.jpg
       
     
7-Orchard.jpg