Santa Cruz Residence  /   
  
 
  
     
  
 Normal 
 0 
 
 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 EN-US 
 JA 
 X-NONE 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
    
 
 /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
	mso-para-margin-top:0in;
	mso-para-margin-right:0in;
	mso-para-margin-bottom:8.0pt;
	mso-para-margin-left:0in;
	line-height:107%;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:11.0pt;
	font-family:Calibri;
	mso-ascii-font-family:Calibri;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-hansi-font-family:Calibri;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
 
   Designed for a family of avid surfers and water lovers, this bluff-edge landscape focused on views to the beach and surf break, smart storage for wet and sandy gear, and a protected outdoor shower for rinsing off. Strategic screening made the most of the long and narrow site, while clever placement allowed inclusion of a spa, firepit, barbecue, and outdoor dining and lounging areas. Decking extended interior flooring to emphasize the indoor/outdoor lifestyle and permeable materials contributed to stormwater management. Green roofs featured plants appropriate to the salt air and thin substrate, such as dune sedge, coast buckwheat, and yarrow. Blending into the surrounding natural environment and conserving water, the landscape echoes its coastal setting with a simple plant palette of native plantings that restore the bluff and prevent future erosion. JLJA worked closely with Feldman Architecture in taking the project successfully from concept development through county permitting.
       
     
  Location:  Santa Cruz, California  Client : Private client  Dates : 2014-2015  Size : .3 acres  Architect :  Feldman Architecture   Land Use Consultant :  Hamilton Swift & Associates   Civil Engineer :  Bowman & Williams Consulting Civil Engineers
       
     
3-2014-10-22 Schreier Opal Cliffs - opt 3.jpg
       
     
4-2014-10-30_Schreier_Initial SD_Site Plan-Ground.jpg
       
     
5-2014-12-09_Schreier - Section View_JLJA.jpg
       
     
6-2014-10-30_Schreier_Initial SD_Section West.jpg
       
     
7-2014-10-30_Schreier_Initial SD_Section East.jpg
       
     
8-2014-12-04_Schreier_Front Fence Studies_REPLACE.jpg
       
     
9-2015-07-21 Shower Plan & Elevation.jpg
       
     
 Drawing produced in collaboration with Feldman Architecture
       
     
  Santa Cruz Residence  /   
  
 
  
     
  
 Normal 
 0 
 
 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 EN-US 
 JA 
 X-NONE 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
    
 
 /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
	mso-para-margin-top:0in;
	mso-para-margin-right:0in;
	mso-para-margin-bottom:8.0pt;
	mso-para-margin-left:0in;
	line-height:107%;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:11.0pt;
	font-family:Calibri;
	mso-ascii-font-family:Calibri;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-hansi-font-family:Calibri;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
 
   Designed for a family of avid surfers and water lovers, this bluff-edge landscape focused on views to the beach and surf break, smart storage for wet and sandy gear, and a protected outdoor shower for rinsing off. Strategic screening made the most of the long and narrow site, while clever placement allowed inclusion of a spa, firepit, barbecue, and outdoor dining and lounging areas. Decking extended interior flooring to emphasize the indoor/outdoor lifestyle and permeable materials contributed to stormwater management. Green roofs featured plants appropriate to the salt air and thin substrate, such as dune sedge, coast buckwheat, and yarrow. Blending into the surrounding natural environment and conserving water, the landscape echoes its coastal setting with a simple plant palette of native plantings that restore the bluff and prevent future erosion. JLJA worked closely with Feldman Architecture in taking the project successfully from concept development through county permitting.
       
     

Santa Cruz Residence / Designed for a family of avid surfers and water lovers, this bluff-edge landscape focused on views to the beach and surf break, smart storage for wet and sandy gear, and a protected outdoor shower for rinsing off. Strategic screening made the most of the long and narrow site, while clever placement allowed inclusion of a spa, firepit, barbecue, and outdoor dining and lounging areas. Decking extended interior flooring to emphasize the indoor/outdoor lifestyle and permeable materials contributed to stormwater management. Green roofs featured plants appropriate to the salt air and thin substrate, such as dune sedge, coast buckwheat, and yarrow. Blending into the surrounding natural environment and conserving water, the landscape echoes its coastal setting with a simple plant palette of native plantings that restore the bluff and prevent future erosion. JLJA worked closely with Feldman Architecture in taking the project successfully from concept development through county permitting.

  Location:  Santa Cruz, California  Client : Private client  Dates : 2014-2015  Size : .3 acres  Architect :  Feldman Architecture   Land Use Consultant :  Hamilton Swift & Associates   Civil Engineer :  Bowman & Williams Consulting Civil Engineers
       
     

Location: Santa Cruz, California
Client: Private client
Dates: 2014-2015
Size: .3 acres
ArchitectFeldman Architecture
Land Use ConsultantHamilton Swift & Associates
Civil EngineerBowman & Williams Consulting Civil Engineers

3-2014-10-22 Schreier Opal Cliffs - opt 3.jpg
       
     
4-2014-10-30_Schreier_Initial SD_Site Plan-Ground.jpg
       
     
5-2014-12-09_Schreier - Section View_JLJA.jpg
       
     
6-2014-10-30_Schreier_Initial SD_Section West.jpg
       
     
7-2014-10-30_Schreier_Initial SD_Section East.jpg
       
     
8-2014-12-04_Schreier_Front Fence Studies_REPLACE.jpg
       
     
9-2015-07-21 Shower Plan & Elevation.jpg
       
     
 Drawing produced in collaboration with Feldman Architecture
       
     

Drawing produced in collaboration with Feldman Architecture