San Antonio Road  / JLJA completed schematic design through contract documents and construction observation for the renovation of this half-mile stretch of downtown thoroughfare. Challenged by high levels of vehicular traffic, extensive utility conflicts, large surface parking lots, and restrictively narrow sidewalks, the project aimed to enhance San Antonio Road's visual character, increase public safety, and upgrade sidewalks to meet current accessibility standards. Extensive meetings with local governing bodies and community representatives contributed to increased pedestrian access and an inviting street-level experience upon completion. Moreover, reflecting Los Altos' concern for increasing sustainability, the project incorporated rain gardens, planted new trees to increase the total amount of tree canopy, and preserved as many existing mature trees as possible. Prized by locals and now used by far more pedestrians, JLJA is proud to have successfully implemented this renovation.
       
     
   
  
 
  
    
  
 Normal 
 0 
 
 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 EN-US 
 JA 
 X-NONE 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
   
 
 /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
	mso-para-margin-top:0in;
	mso-para-margin-right:0in;
	mso-para-margin-bottom:8.0pt;
	mso-para-margin-left:0in;
	line-height:107%;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:11.0pt;
	font-family:Calibri;
	mso-ascii-font-family:Calibri;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-hansi-font-family:Calibri;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
 
   Client : City of Los Altos  Location : Los Altos, CA  Dates : 2008-2013  Size : half mile  Cost : $1.6 million  Civil Engineer :  Sherwood Design Engineers   Contractor :  Capitol Graniterock Construction
       
     
6-San Antonio Road 20130814_09_modmod.jpg
       
     
5_Aerial-project outline.jpg
       
     
6_2010-02-02_SAR_Materials_Enlarged Plan.jpg
       
     
7_2010-02-02_SAR_Materials_Visual Screen.jpg
       
     
  San Antonio Road  / JLJA completed schematic design through contract documents and construction observation for the renovation of this half-mile stretch of downtown thoroughfare. Challenged by high levels of vehicular traffic, extensive utility conflicts, large surface parking lots, and restrictively narrow sidewalks, the project aimed to enhance San Antonio Road's visual character, increase public safety, and upgrade sidewalks to meet current accessibility standards. Extensive meetings with local governing bodies and community representatives contributed to increased pedestrian access and an inviting street-level experience upon completion. Moreover, reflecting Los Altos' concern for increasing sustainability, the project incorporated rain gardens, planted new trees to increase the total amount of tree canopy, and preserved as many existing mature trees as possible. Prized by locals and now used by far more pedestrians, JLJA is proud to have successfully implemented this renovation.
       
     

San Antonio Road / JLJA completed schematic design through contract documents and construction observation for the renovation of this half-mile stretch of downtown thoroughfare. Challenged by high levels of vehicular traffic, extensive utility conflicts, large surface parking lots, and restrictively narrow sidewalks, the project aimed to enhance San Antonio Road's visual character, increase public safety, and upgrade sidewalks to meet current accessibility standards. Extensive meetings with local governing bodies and community representatives contributed to increased pedestrian access and an inviting street-level experience upon completion. Moreover, reflecting Los Altos' concern for increasing sustainability, the project incorporated rain gardens, planted new trees to increase the total amount of tree canopy, and preserved as many existing mature trees as possible. Prized by locals and now used by far more pedestrians, JLJA is proud to have successfully implemented this renovation.

   
  
 
  
    
  
 Normal 
 0 
 
 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 EN-US 
 JA 
 X-NONE 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
   
 
 /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
	mso-para-margin-top:0in;
	mso-para-margin-right:0in;
	mso-para-margin-bottom:8.0pt;
	mso-para-margin-left:0in;
	line-height:107%;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:11.0pt;
	font-family:Calibri;
	mso-ascii-font-family:Calibri;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-hansi-font-family:Calibri;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
 
   Client : City of Los Altos  Location : Los Altos, CA  Dates : 2008-2013  Size : half mile  Cost : $1.6 million  Civil Engineer :  Sherwood Design Engineers   Contractor :  Capitol Graniterock Construction
       
     

Client: City of Los Altos
Location: Los Altos, CA
Dates: 2008-2013
Size: half mile
Cost: $1.6 million
Civil EngineerSherwood Design Engineers
ContractorCapitol Graniterock Construction

6-San Antonio Road 20130814_09_modmod.jpg
       
     
5_Aerial-project outline.jpg
       
     
6_2010-02-02_SAR_Materials_Enlarged Plan.jpg
       
     
7_2010-02-02_SAR_Materials_Visual Screen.jpg