Plantronics Campus Renovations  / Located in Santa Cruz since its 1961 founding, Plantronics' 13-acre headquarters enacts the electronics company's commitment to Global Citizenship in its conscientious use of water, solar power, and sustainable building practices. Striving to provide employees with varied styles of meeting and working spaces that promote healthy lifestyles, Plantronics has collaborated with JLJA for over a decade on renovating multiple courtyards and flexible outdoor spaces. These spaces, ranging in size from 2,300 s.f. to 126,500 s.f., link together to create a cohesive campus. Highlights include a striking red-paneled metal trellis, privacy screens, tranquil koi pond, sound-muffling fountain, drought-tolerant plantings, and overall low maintenance landscape for long-term success. The newest space will incorporate a 20-tree fruit orchard, meditation yurt, barbecue and event space, bocce and horseshoe courts, soccer field, and basketball court to create a "back yard" for the company's employees.
       
     
  Client : Plantronics  Location : Santa Cruz, CA  Dates : 2005-ongoing  Size : 2,300 s.f. to 126,500 s.f.  Contractor :  Devcon Construction   Architect :  Gensler   Civil Engineer :  Bowman & Williams Consulting Civil Engineers   Landscape Contractor :  Gachina Landscape Management
       
     
1-Koi Pond-Breezeway_DSC_0103.jpg
       
     
5-ID Courtyard_DSC_0045.jpg
       
     
6-ID Courtyard_DSC_0638.jpg
       
     
9-ID Courtyard_DSC_0649.jpg
       
     
3-2014-07-01_PLT_Breezeway Plan for Signage.jpg
       
     
  Plantronics Campus Renovations  / Located in Santa Cruz since its 1961 founding, Plantronics' 13-acre headquarters enacts the electronics company's commitment to Global Citizenship in its conscientious use of water, solar power, and sustainable building practices. Striving to provide employees with varied styles of meeting and working spaces that promote healthy lifestyles, Plantronics has collaborated with JLJA for over a decade on renovating multiple courtyards and flexible outdoor spaces. These spaces, ranging in size from 2,300 s.f. to 126,500 s.f., link together to create a cohesive campus. Highlights include a striking red-paneled metal trellis, privacy screens, tranquil koi pond, sound-muffling fountain, drought-tolerant plantings, and overall low maintenance landscape for long-term success. The newest space will incorporate a 20-tree fruit orchard, meditation yurt, barbecue and event space, bocce and horseshoe courts, soccer field, and basketball court to create a "back yard" for the company's employees.
       
     

Plantronics Campus Renovations / Located in Santa Cruz since its 1961 founding, Plantronics' 13-acre headquarters enacts the electronics company's commitment to Global Citizenship in its conscientious use of water, solar power, and sustainable building practices. Striving to provide employees with varied styles of meeting and working spaces that promote healthy lifestyles, Plantronics has collaborated with JLJA for over a decade on renovating multiple courtyards and flexible outdoor spaces. These spaces, ranging in size from 2,300 s.f. to 126,500 s.f., link together to create a cohesive campus. Highlights include a striking red-paneled metal trellis, privacy screens, tranquil koi pond, sound-muffling fountain, drought-tolerant plantings, and overall low maintenance landscape for long-term success. The newest space will incorporate a 20-tree fruit orchard, meditation yurt, barbecue and event space, bocce and horseshoe courts, soccer field, and basketball court to create a "back yard" for the company's employees.

  Client : Plantronics  Location : Santa Cruz, CA  Dates : 2005-ongoing  Size : 2,300 s.f. to 126,500 s.f.  Contractor :  Devcon Construction   Architect :  Gensler   Civil Engineer :  Bowman & Williams Consulting Civil Engineers   Landscape Contractor :  Gachina Landscape Management
       
     

Client: Plantronics
Location: Santa Cruz, CA
Dates: 2005-ongoing
Size: 2,300 s.f. to 126,500 s.f.
ContractorDevcon Construction
ArchitectGensler
Civil EngineerBowman & Williams Consulting Civil Engineers
Landscape ContractorGachina Landscape Management

1-Koi Pond-Breezeway_DSC_0103.jpg
       
     
5-ID Courtyard_DSC_0045.jpg
       
     
6-ID Courtyard_DSC_0638.jpg
       
     
9-ID Courtyard_DSC_0649.jpg
       
     
3-2014-07-01_PLT_Breezeway Plan for Signage.jpg