Carmel Valley VI  /   
  
 
  
     
  
 Normal 
 0 
 
 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 EN-US 
 JA 
 X-NONE 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
    
 
 /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
	mso-para-margin-top:0in;
	mso-para-margin-right:0in;
	mso-para-margin-bottom:8.0pt;
	mso-para-margin-left:0in;
	line-height:107%;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:11.0pt;
	font-family:Calibri;
	mso-ascii-font-family:Calibri;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-hansi-font-family:Calibri;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
 
   Nestled in the Santa Lucia Preserve's grassland, this project highlights a meandering, leisurely approach through the oak trees and a layered revealing of the home. A tall wall with window openings screens the entry court and frames views in and out. This courtyard leads to a more informal family court to one side, edged by a low, wide seat wall; to the other side lie a walled fountain and sun garden. These family-friendly outdoor rooms are spacious yet intimate, offering outdoor barbecue and dining, a hand-carved limestone and hand-tiled fountain, and a built-in fire feature for fun evening gatherings and star gazing. Native and Mediterranean plantings add color and interest while withstanding browsing deer.  Photo:  Lepere Studio
       
     
  Location:  Santa Lucia Preserve ,  Carmel Valley, California  Client : Private client  Dates : 2012 - current  Size : parcel = 26.8 acres, homeland = 2.9 acres  Architect :  Tom Meaney Architect   Civil Engineer :  Benjamini Associates, Inc.   Landscape Contractor :  Frank & Grossman Landscaping   Arborist : Maureen Hamb, WCISA Certified Arborist  Fountain :  Jan de Luz Antiques   Photo:  Lepere Studio
       
     
 Photo:  Lepere Studio
       
     
 Photo:  Lepere Studio
       
     
 Photo:  Lepere Studio
       
     
 Photo:  Lepere Studio
       
     
 Photo:  Lepere Studio
       
     
 Photo:  Lepere Studio
       
     
 Photo:  Lepere Studio
       
     
 Photo:  Lepere Studio
       
     
 Photo:  Lepere Studio
       
     
 Photo:  Lepere Studio
       
     
 Photo:  Lepere Studio
       
     
 Photo:  Lepere Studio
       
     
 Photo:  Lepere Studio
       
     
x3-2012-11-28_Schrier-prelim-enlargement-1.jpg
       
     
z1-2012-11-13_Preliminary Study.jpg
       
     
  Carmel Valley VI  /   
  
 
  
     
  
 Normal 
 0 
 
 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 EN-US 
 JA 
 X-NONE 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
    
 
 /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
	mso-para-margin-top:0in;
	mso-para-margin-right:0in;
	mso-para-margin-bottom:8.0pt;
	mso-para-margin-left:0in;
	line-height:107%;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:11.0pt;
	font-family:Calibri;
	mso-ascii-font-family:Calibri;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-hansi-font-family:Calibri;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
 
   Nestled in the Santa Lucia Preserve's grassland, this project highlights a meandering, leisurely approach through the oak trees and a layered revealing of the home. A tall wall with window openings screens the entry court and frames views in and out. This courtyard leads to a more informal family court to one side, edged by a low, wide seat wall; to the other side lie a walled fountain and sun garden. These family-friendly outdoor rooms are spacious yet intimate, offering outdoor barbecue and dining, a hand-carved limestone and hand-tiled fountain, and a built-in fire feature for fun evening gatherings and star gazing. Native and Mediterranean plantings add color and interest while withstanding browsing deer.  Photo:  Lepere Studio
       
     

Carmel Valley VI / Nestled in the Santa Lucia Preserve's grassland, this project highlights a meandering, leisurely approach through the oak trees and a layered revealing of the home. A tall wall with window openings screens the entry court and frames views in and out. This courtyard leads to a more informal family court to one side, edged by a low, wide seat wall; to the other side lie a walled fountain and sun garden. These family-friendly outdoor rooms are spacious yet intimate, offering outdoor barbecue and dining, a hand-carved limestone and hand-tiled fountain, and a built-in fire feature for fun evening gatherings and star gazing. Native and Mediterranean plantings add color and interest while withstanding browsing deer.

Photo:  Lepere Studio

  Location:  Santa Lucia Preserve ,  Carmel Valley, California  Client : Private client  Dates : 2012 - current  Size : parcel = 26.8 acres, homeland = 2.9 acres  Architect :  Tom Meaney Architect   Civil Engineer :  Benjamini Associates, Inc.   Landscape Contractor :  Frank & Grossman Landscaping   Arborist : Maureen Hamb, WCISA Certified Arborist  Fountain :  Jan de Luz Antiques   Photo:  Lepere Studio
       
     

Location: Santa Lucia PreserveCarmel Valley, California
Client: Private client
Dates: 2012 - current
Size: parcel = 26.8 acres, homeland = 2.9 acres
ArchitectTom Meaney Architect
Civil EngineerBenjamini Associates, Inc.
Landscape ContractorFrank & Grossman Landscaping
Arborist: Maureen Hamb, WCISA Certified Arborist
FountainJan de Luz Antiques

Photo:  Lepere Studio

 Photo:  Lepere Studio
       
     

Photo:  Lepere Studio

 Photo:  Lepere Studio
       
     

Photo:  Lepere Studio

 Photo:  Lepere Studio
       
     

Photo:  Lepere Studio

 Photo:  Lepere Studio
       
     

Photo:  Lepere Studio

 Photo:  Lepere Studio
       
     

Photo:  Lepere Studio

 Photo:  Lepere Studio
       
     

Photo:  Lepere Studio

 Photo:  Lepere Studio
       
     

Photo:  Lepere Studio

 Photo:  Lepere Studio
       
     

Photo:  Lepere Studio

 Photo:  Lepere Studio
       
     

Photo:  Lepere Studio

 Photo:  Lepere Studio
       
     

Photo:  Lepere Studio

 Photo:  Lepere Studio
       
     

Photo:  Lepere Studio

 Photo:  Lepere Studio
       
     

Photo:  Lepere Studio

 Photo:  Lepere Studio
       
     

Photo:  Lepere Studio

x3-2012-11-28_Schrier-prelim-enlargement-1.jpg
       
     
z1-2012-11-13_Preliminary Study.jpg